Implanttityypit

SILIKONIGEELILLÄ TÄYTETYT IMPLANTIT

Kaikissa Mentorin geeli-implanteissa käytetään turvallista ja esteettisesti miellyttävää kohesiivigeeliä. Mentorin tuotevalikoimaan kuuluu kolme erityyppistä kohesiivigeeliä:

  • Cohesive I™, pehmeimmän tuntuinen geeli
  • Cohesive II™, hieman kiinteämpi geeli
  • Cohesive III™, Mentorin kiintein geeli

Contour Profile® -implanttien (anatomiset implantit) täytteenä käytetään kiinteintä kohesiivigeeliä, joka pitää implantit luonnollisen muotoisina.

IMPLANTTIEN MUOTO

Mentorin valikoimaan kuuluu sekä pyöreitä että anatomisesti muotoiltuja implantteja. Sopiva implantin muoto riippuu siitä, minkä muotoiset rinnoista halutaan tehdä. Anatomisesti muotoillut implantit ovat vesipisaran muotoisia, ja niillä voidaan saada aikaan luonnollisemman näköiset rinnat. Mentor-rintaimplantteja on saatavana erilaisilla profiileilla. Profiilivaihtoehdot ovat: Low (matala), Moderate (keskikorkea), Moderate Plus (keskikorkea erikoisprofiili), High (korkea) ja Ultra High (erittäin korkea). Säädettävissä Spectra®-implanteissa silikonigeelitäytteen sisällä on täytettävä suolaliuostasku, joten ne tarjoavat geeli-implantin edut yhdistettynä säädettävään kokoon.

IMPLANTTIEN PINTA

Rintaimplanttien pinta voi olla joko sileä tai karhea. Sileäpintaisten implanttien kuori on hieman pehmeämpi, eivätkä sileäpintaiset implantit tunnu yhtä helposti ihon läpi kuin karheat. Karheapintaiset implantit ovat kuitenkin tulleet yhä suositummiksi, koska nykykäsityksen mukaan karhea pinta vähentää kapseloitumisriskiä. Mentorin karheapintaisissa implanteissa käytetty pintamateriaali on nimeltään Siltex™.

MITÄ SILIKONI ON?

Silikoni on johdettu piistä, joka on puolimetalli eli metallinkaltainen alkuaine. Luonnossa pii muodostaa piidioksidia eli silikaa yhdistyessään hapen kanssa. Rantahiekka, kristallit ja kvartsi ovat piidioksidia, joka on yleisin maapallolla esiintyvä aine. Piidioksidista voidaan tuottaa piitä kuumentamalla sitä korkeissa lämpötiloissa hiilen kanssa. Jatkokäsittelyn avulla piistä voidaan jalostaa pitkiä molekyyliketjuja eli polymeerejä, joita kutsutaan silikoneiksi. Silikoni voi olla nestemäistä, geeliä tai kumimaista.

OVATKO SILIKONI-IMPLANTIT TURVALLISIA?

Aihetta käsittelevät tutkimukset ovat osoittaneet, että lehmänmaidossa ja kaupallisesti saatavilla olevissa äidinmaidonkorvikkeissa voi esiintyä paljon korkeampia silikonipitoisuuksia kuin sellaisten naisten rintamaidossa, joilla on silikoni-implantit. Yhdysvaltalainen riippumaton lääketieteen tutkimuslaitos IOM on todennut: “Ei ole näyttöä siitä, että silikoni-implantit olisivat minkään merkittävien koko kehon sairauksien aiheuttajia. Naiset altistuvat silikonille jatkuvasti jokapäiväisessä elämässään.” Lisätietoa silikonien turvallisuuteen liittyvistä tekijöistä on saatavana englanniksi IOM:n raportista, joka on luettavissa osoitteesta www.nap.edu.